Akcja pt. „Ekosztuczki”

 

Dnia 8 listopada 2019 r. w przedszkolu obchodziliśmy Dzień Zdrowego Jedzenia   i Gotowania. W ramach akcji pt. „Ekosztuczki w kuchni” w grupach zostały omówione następujące tematy:

– Nie marnuję jedzenia – kupuję tyle ile zjem, dojadam całe danie, nakładam tyle ile zjem, potrafię przechowywać jedzenie, dzielę się nadmiarem, wykorzystuję resztki;

– Dbam o środowisko – niczego nie marnuję, prawidłowo segreguję odpady, używam naczyń, butelek, sztućców wielokrotnego użytku;

– Jem zdrowo – jem warzywa i owoce, piję wodę z kranu, jem śniadanie, nie podjadam przekąsek i słodyczy, czytam etykiety, umiem gotować.

 

 

8 listopada 2019 r. (piątek) – Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Akcja pt. „Ekosztuczki w kuchni” – proponowane działania:

– Nie marnuję jedzenia – kupuję tyle ile zjem, dojadam całe danie, nakładam tyle ile zjem, potrafię przechowywać jedzenie, dzielę się nadmiarem, wykorzystuję resztki;

– Dbam o środowisko – niczego nie marnuję, prawidłowo segreguję odpady, używam naczyń, butelek, sztućców wielokrotnego użytku;

– Jem zdrowo – jem warzywa i owoce, piję wodę z kranu, jem śniadanie, nie podjadam przekąsek i słodyczy, czytam etykiety, umiem gotować.

cof

cof
cof