Jadłospis

 

Dzień tygodnia Śniadanie II śniadanie Obiad Podwieczorek

 

Poniedziałek 09.03.2020 Kasza manna 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny, żytni, razowy) 600g, masło 8g, twarożek z rzodkiewką 20g, kiełbasa żywiecka 15g, rukola 10g, papryka 10g, herbata/mięta 200ml

Alergeny: 1,7

Jabłko Zupa ziemniaczana z pomidorami 200ml,filet z piersi indyka 60g, ziemniaki 150g, marchewka mini 60g,mizeria  40g, kompot wieloowocowy 200ml

Alergeny: 1,7

Jogurt naturalny z wiśniami i otrębami 150ml,  bulka wrocławska z masłem 35g, herbata/mięta 200ml

Alergeny: 1,7

Wtorek 10.03.2020 Ryż na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane(Chleb pszenny, żytni, razowy) 60g, masło 8g, pasta z suszonych pomidorów 20g, polędwica drobiowa 15g, pomidorki koktajlowe 10g, roszponka 5g, herbata owocowa/mięta 200ml Alergeny 1,7 Mandarynka Zupa pieczarkowa 200ml,  zraz wołowy 60g, kasza jęczmienna 150g, surówka z buraczków z  jabłkiem i cebulki 60g, kompot truskawkowy 200ml Alergeny 1,7 Serek wiejski 60g, bułka orkiszowa z masłem 35g, woda z cytryną/mięta 200ml. Alergeny 1,7
Środa 11.03.2020 Płatki jaglane 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny, żytni, razowy) 60g, masło 8g, pasta z łososia 20g, szynka z beczki 15g, ogórek kiszony 10g, sałata lodowa 5g, herbata kawa inka/mięta 200ml. Alergeny 1,7 Gruszka Zupa krem warzywny 200ml, naleśniki z serem 100g, brzoskwinia konserwowa 50g, kompot porzeczkowy 200ml.                Alergeny: 1,7 Kisiel owocowy 150g, kajzerka z masłem 35g, Herbata zielona/mięta 200ml

Alergeny: 1,7

Czwartek 12.03.2020 Płatki owsiane 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny, żytni, razowy) 40g, masło 8g, pasta z cieciorki 20g, szynka drobiowa 15g, ogórek zielony 10g, papryka 10g, herbata malinowa/mięta 200ml Alergeny: 1,7 Pomarańcza Zupa barszcz ukraiński 200ml, udko pieczone 60g, ziemniaki 150g, kalafior 60g,  ogórek kiszony 40g, kompot wiśniowy 200ml

Alergeny:1,7

Ciasto marchewkowe 40g, Herbata/woda z cytryną 200ml.

Alergeny: 1,7

Piątek 13.03.2020 Płatki kukurydziane 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny(pszenny, żytni, razowy) 60g, masło 8g, polędwica sopocka 15g, ser żółty 15g, papryka 10g, cykoria 10g, herbata/mięta 200ml. Alergeny: 1,7 Banan, Zupa fasolowa 200ml, kotlet rybny 60g,  mix warzyw na parze 60g, surówka colesław 40g, kompot gruszkowo-jabłkowy 200ml.

Alergeeny: 1,7

Pasta mięsna 20g, bułka grahamka z masłem 35g, herbata/mięta 200ml

Alergeny: 1,7

Dzieci mają dostęp w ciągu całego dnia do wody mineralnej.

Alergeny

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.