Jadłospis

 

 

01.04.2019r. poniedziałek

Śniadanie Płatki śniadaniowe  na mleku 1,7  15g/200ml Pieczywo mieszane1(chleb razowy ,żytni, pszenny.) 100g Masł7  10g parówka z szynki 30g ketchup 5g Cykoria 10g rzodkiewka 10g Herbata 200ml mięta 200ml Jabłko

Obiad Zupa jarzynowa7,9  200ml Spaghetti z sosem bolońskim 140/60/40gOgórek kwaszony 40g Kompot wieloowocowy 200ml1,7 35g Herbata owocowa  200mlWoda z cytryną 200ml

Podwieczorek  Budyń waniliowy 7 200ml mini chałka z masłem 1,735g herbata owocowa 150ml mięta 200ml

 

 02.04.2019r. wtorek

Śniadanie Zacierki  na mleku  na mleku1,2 15g/200mlPieczywo mieszane1 (chleb razowy ,żytni, pszenny.) 100g Masło7 10g Polędwica sopocka 10g Pasta brokułowa7 20g Sałata mix 10g 10g pomidorki10g Herbata malinowa 200ml mięta 200ml morele/śliwki suszone

Obiad  Barszcz ukraiński7,9 200ml Polędwiczki wieprzowe pieczone 60g Ziemniaki 200g Surówka colesław7 40g  Marchewka mini 60g Kompot jabłkowy 200ml

Podwieczorek  Ciabata   z serem żółtym1,7 35g/30g Ogórek kwaszony  10g Sok naturalny 150ml mięta 200ml

 

 

03.04.2019r. środa

Śniadanie Kasza jaglana  na mleku 715g/200ml Pieczywo mieszane1 (chleb razowy ,żytni, pszenny.) 100g Masło7  10g Szynka  10g Pasta z dorsza wędzonego7  20g Papryka 10g seler naciowy  Kakao7 150ml woda z cytryną 200ml banan

Obiad Zupa tajska7,9 200ml Kotlet jajeczny1,3  60g Ziemniaki 200g Surówka z kapusty pekińskiej 40g Fasolka żółta 60g Kompot wiśniowy 200ml

Podwieczorek Pasta  mięsna7 20g Ogórek kwaszony 10g Bułka wrocławska z masłem1,7 35g Herbata  200ml Mięta 200ml

 

 

04.04.2019r. czwartek

Śniadanie Ryż  na mleku na mleku7 15/g200ml Pieczywo mieszane1 (chleb razowy ,żytni, pszenny.) 100g Masło 7 10g Twarożek ze szczypiorkiem7 20g Kiełbasa krakowska 10g Roszponka 10g Ogórek kwaszony 10g Herbata owocowa 200ml woda z cytryną 200ml Marchew / jabłko(tarte)

Obiad Zupa ziemniaczana z pomidorami 7,9200ml  Sznycel drobiowy w otrębach1,3 60g Ziemniaki  200g Kapusta modra   40g Brokuł  60g Kompot czarnej  porzeczki 200ml

Podwieczorek Ciasto , mleko 150ml , woda z cytryną 200ml

 

 05.04.2019r. piątek

Śniadanie Płatki jęczmienne1,7 15/g200ml Pieczywo mieszane7 (chleb razowy ,żytni, pszenny.) 100g Masło 7  10g Pasta z cieciorki7 20g schab pieczony 10g Sałata lodowa 10g pomidorki 10g Herbata 200ml mięta 200ml Gruszka

Obiad Zupa fasolowa7,9 200ml Ryba po grecku 60g Ziemniaki 200g Surówka z kapusty kwaszonej 40g Kompot truskawkowy 200ml

Podwieczorek Jajko3 0,5szt Majonez3 5g Bułka wrocławska z masłem 1,735g Herbata 200ml Woda z cytryną 200ml

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne