Jadłospis

 

 25.02.2019r. poniedziałek

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy) 100g, masło7 10g, polędwica sopocka  10g,

rolada ustrzycka7 10g, rukola  10g, rzodkiewka 10g,kawa inka7 150ml, woda z cytryną 200ml , gruszka

Obiad

Zupa pieczarkowa7,9  200ml, kurczak curry 60g ,ryż  40g,brokuł 60g

kompot wieloowocowy  200ml

Podwieczorek

Pasta mięsna3 20g, bułka sznytka z masłem1,735g, sok naturalny 150ml, mięta 200ml

 

 

 26.02.2019r. wtorek

Śniadanie

Płatki śniadaniowe na mleku1,7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy)100g, masło7 10g, schab pieczony 10g,

pasta z łososia  wędzonego4,7 20g,

roszponka  10g, papryka 10g,

herbata malinowa 200ml, mięta 200ml, żurawina/rodzynki

Obiad

Rosół z makaronem  1,9 200ml/25g,udko pieczone  60g, ziemniaki 200g,

surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem  40g ,marchew mini 60g

kompot wiśniowy 200ml

Podwieczorek

Jogurt naturalny7 150ml, sałatka owocowa 30g, chałka 1 35g , herbata 200ml

 

 

 27.02.2019r. środa

Śniadanie

Płatki jaglane7 na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy)1 100g, masło7 10g, szynka 10g

pasta jajeczna ze szczypiorkiem3 20g ,sałata mix 10g, pomidorki 10g,

herbata owocowa 200ml ,mięta 200ml, mandarynka

Obiad

Zupa ogórkowa7,9 200ml, filet drobiowy grillowany  60g,sos czosnkowy7 , kasza bulgur 140g, mieszanka kalifornijska  60g,  kompot z truskawek 200ml

Podwieczorek

Dżem, bułka wrocławska z masłem1,7 35g , Kakao7 150ml ,woda z cytryną 200ml

 

 

28.02.2019r. czwartek

Śniadanie

Kasza manna na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy) 100g, masło7 10g, wędlina drobiowa  10g, twarożek z miodem7 20g,

rzodkiewka 10g, sałata lodowa10g,

herbata  200ml, mięta 200ml, pączek

Obiad

Krupnik 1,9 200ml , kotlet mielony1,3 60g, ziemniaki  200g,

Surówka colesław3 40g,marchewka zasmażana z groszkiem 60g, kompot wiśniowy 200ml

Podwieczorek

Bułka owsiana z kiełbasą krakowską1,7 35g/20g,pomidorki 10g, herbata owocowa  200ml, mięta 200ml

 

 

 

01.03.2019r. piątek

 Śniadanie

Płatki owsiane na mleku1,715g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy)1 100g, masło710g, kiełbasa lisiecka 10g, pasta  z cieciorki  20g

sałata mix  10g, ogórek 10g,

herbata 200ml, mięta 200ml, banan

Obiad

Zupa szczawiowa 7, 9200ml, kotlet rybny  1,3,460g ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej i marchewki 40g, kompot z czarnej porzeczki  200ml

Podwieczorek

Parówka  50g,ketchup 5g ,bułka wrocławska  z masłem1,7 35g,ogórek kwaszony 10g, herbata zielona  200ml, woda z cytryną 200ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis

 

25.02.2019r. poniedziałek

 

Obiad

Zupa pieczarkowa  400ml, kurczak curry 100g ,ryż  60g

brokuł 90g, kompot wieloowocowy  250ml

Owoc

 

 

26.02.2019r. wtorek

 

Obiad

Rosół  z makaronem   400ml/35g ,udko pieczone  100g , ziemniaki  250g,

surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem  60g ,marchew mini 90g

kompot wiśniowy 200ml

 

 

 

27.02.2019r. środa

 

Obiad

Zupa ogórkowa  400ml, filet grillowany  100g,sos czosnkowy,

kasza bulgur 60g, mieszanka kalifornijska  90g,  kompot z truskawek 250ml

Owoc  

 

 

 

 

28.02.2019r. czwartek

 

Obiad

Krupnik  400ml , kotlet mielony 100g, ziemniaki  250g,

Surówka colesław 60g,marchewka zasmażana z groszkiem 90g, kompot wiśniowy 250ml

 

 

 

01.03.2019r. piątek

 

Obiad

Zupa szczawiowa  400ml , kotlet rybny  100g , ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej i marchewki 60g,kompot z czarnej porzeczki 250m

Owoc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne