Jadłospis

Jadłospis 14 lipca – 17 lipca

Wtorek:

Śniadanie:  Płatki owsiane na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane 40g, masło 8g, szynka drobiowa 25g, pasta z cieciorki 25g, cykoria 20g, pomidor 20g, herbata 200ml, mięta 200ml, czereśnie.

Obiad:  Zupa Kalafiorowa 200ml, gulasz wołowy 80g, kasza 150g, mix warzyw 60g, kompot owocowy 200ml.

Podwieczorek:  Kabanos 25g, bułka z masłem 30g, herbata 200ml, mięta 200ml.

 

Środa:

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane 40g, masło 8g, polędwica sopocka 25g, pasta z tuńczyka 25g, roszponka 15g, ogórek zielony 20g, herbata 200ml, rumianek 200ml, arbuz.

Obiad:  Zupa jarzynowa 200ml, makaron z serem i polewą owocową 150g, woda z cytryną 200ml.

Podwieczorek:  Pasta mięsna 25g, bułka z masłem 30g, ogórek kiszony 15g, herbata 200ml, mięta 200ml

 

Czwartek:

Śniadanie:  Płatki owsiane na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane 40g, masło 8g, polędwica drobiowa 25g, pasta jajeczna 25g, sałata 20g, pomidor 20g, herbata owocowa 200ml, mięta 200ml, winogrono.

Obiad: Zupa kapuśniak 200ml, schab pieczony 80g, ziemniaki młode 150g, warzywo gotowane 60g, kompot owocowy 200ml.

Podwieczorek: Koktajl owocowy 150ml, bułka z masłem 30g.

 

Piątek:  Cini mini na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane 40g, masło 8g, polędwica sopocka 25g, ser żółty 25g, cykoria 20g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 200ml, mięta 200ml, pomarańcza.

Obiad:  Zupa zacierkowa 200ml, kotlet rybny 100g, młode ziemniaki 150g, surówka z kapusty kiszonej i marchwi 60g, kompot owocowy 200ml.

Podwieczorek: Galaretka 30g, bułka z masłem 30g, herbata 200ml, mięta 200ml.