Jadłospis

Dzień tygodnia Śniadanie II śniadanie Obiad Podwieczorek

 

Poniedziałek 17.02.2020 Płatki ryżowe 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny, żytni, razowy z pestkami dyni) 50g, masło 8g, twarożek z rzodkiewką 20g, kiełbasa żywiecka 15g, ogórek zielony 10g, papryka 10g, kawa inka/mięta 200ml Mandarynka Zupa jarzynowa 200ml,filet z kurczaka 60g, ziemniaki 120g, marchewka gotowana 60g, ogórek kiszony 40g, kompot gruszkowo-jabłkowy 200ml Jogurt naturalny z wiśniami i otrębami 150ml,  bulka wrocławska z masłem 35g, herbata/mięta 200ml

 

Wtorek 18.02.2020 Makaron na mleku 15g/200ml, pieczywo mieszane(Chleb pszenny, żytni, razowy z pestkami dyni) 50g, masło 8g, pasta z suszonych pomidorów 20g, polędwica drobiowa 15g, pomidorki koktajlowe 10g, roszponka 5g, herbata/mięta 200ml Jabłko Zupa pieczarkowa 200ml, gulasz wołowy 110g, kasza jęczmienna 120g, surówka z kapusty pekińskiej i ogórka zielonego 60g, kompot wieloowocowy 200ml Serek wiejski 60g, bułka orkiszowa z masłem 35g, woda z cytryną/mięta z pomarańczą 200ml
Środa 19.02.2020 Płatki jaglane 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny, żytni, razowy z pestkami dyni) 40g, masło 8g, pasta z łososia 20g, szynka z beczki 15g, ogórek kiszony 10g, sałata lodowa 5g, herbata owocowa/mięta 200ml. Melon Zupa krem warzywny 200ml, naleśniki z serem 100g, brzoskwinia konserwowa 50g, kompot porzeczkowy 200ml. Kisiel owocowy 150g, Ciabata z masłem 35g, Herbata zielona/mięta 200ml
Czwartek 20.01.2020 Płatki owsiane 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny, żytni, razowy z pestkami dyni) 40g, masło 8g, pasta z groszku 20g,szynka drobiowa 15g, pomidorki koktajlowe 10g, papryka 10g, herbata malinowa/mięta 200ml Pączek Zupa barszcz ukraiński 200ml, rumsztyk z cebulą 60g, ziemniaki 120g, kalafior 60g, ogórek kiszony 29g, kompot wiśniowy Kiełbaski na ciepło 40g, bułka kajzerka  z masłem 35g, ketchup 10g., Herbata zielona/mięta 200ml
Piątek 21.02.2020 Płatki kukurydziane 15g/200ml, pieczywo mieszane(chleb pszenny(pszenny, żytni, razowy z pestkami dyni) 40g, masło 8g, polędwica sopocka 15g, ser żółty 15g, papryka 10g, cykoria 5g, kakao/mięta 200ml. Banan Zupa fasolowa 200ml, ryba z pieca 65g, puree ziemniaczane 120g, brokuły 60g, surówka colesław 40g, kompot truskawkowy 200ml Budyń śmietankowy 150g, bułka grahamka z masłem 35g, herbata/mięta 200ml

 

 Dzieci mają dostęp w ciągu całego dnia do wody mineralnej.

Alergeny

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.