Jadłospis

11.2020r. poniedziałek

 

Śniadanie

Kasza jaglana na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, szynka wp. 10g, pasta brokułowa7 20g, rzodkiewka 10g, sałata lodowa 10g, kawa inka7 herbata 200ml, mięta 200ml, mandarynka

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem 200/25g1,7,9, filet z kurczaka panierowany w sezamie1,3,11 60g ziemniaki 200g, cukinia żółta/zielona 50g, surówka z białej rzodkwi i papryki7 40g, kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek

Serek wiejski7 60g, bułka owsiana z masłem 58g1,7, ogórek św. 10g, herbata owocowa 200ml, mięta 200ml

 

 

 

24.11.2020r. wtorek

 

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, kiełbasa lisiecka 10g, pasta z makreli wędzonej4,7 20g, roszponka 10g, ogórek kiszony 10g, herbata 200ml, mięta 200ml, banan

Obiad

Kapuśniak9 200g, pulpet cielęcy w sosie pomidorowym1,3,7 60g, kasza jęczmienna1 40g, fasolka szparagowa 50g, sałata ze śmietaną7 40g, kompot wiśniowy 200ml

Podwieczorek

Sałatka (mix warzyw, wędlina, mozzarella, jajko)3,7 60g, ciabata  z masłem 38g, sok naturalny 200ml, mięta 200ml

 

 

 

25.11.2020r. środa

 

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku1,7 15g/200ml, pieczywo mieszane (chleb pszenny, żytni razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, parówka z szynki 50g, ketchup, papryka 10g, cykoria 10g, herbata 200ml, mięta 200ml, winogrono

Obiad

Barszcz czerwony7,9 200g, pałka z kurczaka 200g, ryż 40g, mieszanka warzywna 50g, surówka z kapusty pekińskiej, ananasa  i kukurydzy7 40g, kompot truskawkowy 200ml

Podwieczorek

Racuchy z jabłkami1,3,7 100g, kakao7 200ml, mięta 200ml

 

26.11.2020r. czwartek

 

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku1,7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, polędwica sopocka 10g, pasta z cieciorki 20g, sałata rzymska 10g, pomidorki koktajlowe 10g, herbata 200ml, mięta 200ml, suszone morele

Obiad

Zupa fasolowa9 200g, gulasz wp. 60g, ziemniaki 200g, marchew plastry 50g, mizeria z koperkiem7 40g, kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek

Budyń śmietankowy7 150g, bułka maślana-żanetka z masłem1 65g, herbata 200ml, mięta 200ml

 

 

27.11.2020r. piątek

 

Śniadanie

Zacierka na mleku1,7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, schab pieczony 10g, jajko gotowane3 0,5szt., majonez, rukola 10g, rzodkiewka 10g, herbata 200ml, mięta 200ml, jabłko

Obiad

Zupa ogórkowa7,9 200g, ryba miruna1,3,4 70g, ziemniaki 200g, bukiet jarzyn 50g, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka 40g, kompot z czarnej porzeczki 200ml

Podwieczorek

Pasta mięsna7 20g, bułka grahamka z masłem1,7 35g, papryka 10g, herbata 200ml, mięta 200ml

 

 

 

 

 

Alergeny

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.