Description
Gatunek: Jarmuż czerwony Nazwa łacińska: Brassica oleracea convar. acephala var. sabellica Docelowa wysokość (w cm): 3 – 5 Termin wysiewu: I – XII Termin zbioru: I – XII Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych. Nasiona jarmużu bogate są w witaminę A, K, C oraz wapń, potas, sód i żelazo. Kiełki mają lekko ostry smak. Ich spożywanie wspomaga układ odpornościowy. Polecane do surówek, sałatek, kanapek i twarogu. Przed wyłożeniem nasion do pojemnika wypłukane zamoczyć na 3 – 6 godzin w ciepłej wodzie. Kiełki produkować w słoiku lub prowadzić na kiełkownicy. Po 5 – 7 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Specyfikacja techniczna Gatunek : Jarmuż czerwony Nazwa łacińska : Brassica oleracea convar. acephala var. sabellica Docelowa wysokość (w cm) : 3 – 5 Termin wysiewu : I – XII Termin zbioru : I – XII Miejsce uprawy : Pojemnik w domu Stanowisko : Półcień / cień Typ rośliny : Jednoroczna Nazwa serii : Smak Zdrowia Waga (w g) : 5
nawóz kurzy granulowany, ziemia do ogrodu cena, proso rózgowate northwind, ipomea wymagania, drzewo bananowe w polsce, poziomka rugia, dynia piżmowa nasiona, pomidory pomarańczowe odmiany nawóz kurzy granulowany, ziemia do ogrodu cena, proso rózgowate northwind, ipomea wymagania, drzewo bananowe w polsce, poziomka rugia, dynia piżmowa nasiona, pomidory pomarańczowe odmiany nawóz kurzy granulowany, ziemia do ogrodu cena, proso rózgowate northwind, ipomea wymagania, drzewo bananowe w polsce, poziomka rugia, dynia piżmowa nasiona, pomidory pomarańczowe odmiany ,
yyyyy