Dostępność:  
Kontrast
Zwiększ czcionkę  A+
Zmniejsz czcionkę  A-

Jadłospis

 

17.05.2021r. poniedziałek

 

Śniadanie:

Płatki jęczmienne z suszoną żurawiną na mleku1,7 15\200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, pasta z ciecierzycy 10g, szynka wp. 20g, rukola\papryka 20g, rumianek\herbata owocowa 200ml, arbuz

Obiad:

Krem z dyni i marchwi z pestkami dyni7,9 200g, makaron z serem białym i musem wiśniowym1,7 40\60\50g, kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek:

Frankfurterki z wody 30g, ketchup, bułka owsiana z masłem1,7 35g, ogórek kiszony 10g, herbata\mięta 200ml

 

18.05.2021r. wtorek

 Śniadanie:

Granola na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, polędwica sopocka 20g, jajko gotowane3 0,5szt., majonez, kiełki/rzodkiewka 20g, kakao7/mięta 200ml, banan

Obiad:

Ogórkowa7,9 200g, kotlet schabowy1,3 60g, ziemniaki 150g, fasolka szparagowa 50g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka św. 40g, kompot wiśniowy 200ml

Podwieczorek

Galaretka owocowa 60g, bułka wroc. z masłem1,7 35g, herbata/rumianek 200ml

 

 19.05.2021r. środa

 Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku1,7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, pasta z makreli4,7 10g, polędwica z indyka 20g, sałata lodowa/ogórek kiszony 20g, herbata owocowa/mięta 200ml, winogrono

Obiad:

Krupnik9 200g, gulasz wp. 60g, kopytka 150g, marchewka z groszkiem 50g, mizeria z koperkiem7 40g, kompot z porzeczki 200ml

Podwieczorek:

Kasza manna na gęsto z musem owocowym1,7 40/50g, biszkopty 3szt, herbata/rumianek 200ml

 

 

20.05.2021r. czwartek

 Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, szynka wp. 10g, ser żółty7 10g, papryka/sałata 20g, herbata/mięta 200ml, melon

Obiad:

Barszcz czerwony7,9 200g, ryż 40g, pałka z kurczaka pieczona 150g, brokuł 50g, surówka z marchwi  i ananasa7 40g, kompot z czarnej porzeczki 200ml

Podwieczorek:

Bułka orkiszowa z wędliną – salami1,7 35/20g, pomidorek cherry 10g, sok naturalny/mięta 200ml

 

21.05.2021r. piątek

 Śniadanie:

Płatki ryżowe na mleku7 15g/200ml, pieczywo mieszane1 (chleb pszenny, żytni, razowy, słonecznikowy) 100g, masło7 10g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem7 10g, schab pieczony 20g, ogórek św./roszponka 20g, herbata/mięta 200ml, jabłko

Obiad:

Grochowa9 200g, ryba miruna panierowana1,3,4 80g, mieszanka warzywna 50g, surówka z kapusty czerwonej i jabłka 40g, kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek:

Chałka z masłem1,7 35g, miód, brzoskwinia połówka, herbata owocowa/mięta 200ml

 

 

 

 

Alergeny

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.